BEWONDER & STEM OP MISS BLACK HAIR NEDERLAND 2018!

De countdown is begonnen voor de Miss Black Hair Nederland Verkiezing 2018! Een verkiezing waarin 15 vrouwen de schoonheid van het haar van de zwarte vrouw presenteren. Op de website kan jij van elke kandidaat onder andere hun persoonlijke verhaal journey en reden van deelname lezen. Onze #MelaninMagic cover model Miss Josepha Aboa Befolo doet ook mee, and we are rooting for everybody but especially her! Op zondag 11 maart 2018 presenteren alle kandidaten zich bij toplocatie De Koning aan de Isolatorweg 19 in Amsterdam. Breng je stem uit en get your tickets! Voor alle informatie ga naar www.missblackhairnederland.nl.

#TalkThatMelaninTuesdayTalk Wat is de natural hair / black skin journey van @gjj_xo ?: "Ik heb me altijd geschaamd voor mijn huidskleur. Opgegroeid met witte mensen in een witte dorp. Zeer confronterend ook waardoor ik heel erg onzeker werd. Altijd werd ik gepest en soms ook opgewacht door groepjes en in elkaar geslagen. Ik ben altijd dat meisje geweest dat een glimlach liet zien, terwijl er van binnen veel meer speelde dan wat ik voelde. Heb al jaren lang getwijfeld om ook echt een stap te gaan nemen naar skin bleaching. Toen ik eenmaal zwanger raakte op mijn 24ste wist ik dat ik van mijn kleur moest houden. Waarom omdat ik enorm veel van mijn dochtertje zou houden. Toen ze geboren werd ben ik helemaal verliefd geworden op dark skins. Alles wat donker was vond ik mooi, ik vond mezelf ook weer mooi. Weg met straight, weaven, filters op filters om lichter te worden." Lees haar volledige interview via de bio link ? [Photography by Zahra Al Musawi of @Diamond.Raven Make-up by @less.is.more.leila T-shirt of #MelaninMagic merchandise Collection of @UrbanChicksWithBrains Earpieces by @hm]

A post shared by UCWB (@urbanchickswithbrains) on