#ChickFlick GIRLS TRIP VS ROUGH NIGHT

Als je goed hebt opgelet op social media de afgelopen weken, dan heb je net als ons gezien dat er twee bioscoopfilms zijn uitgekomen over een groepje vriendinnen die zich van hun wilde kant laten zien tijdens een weekend uitgaan en weekendje weg. De films Rough Night (Nederlandse bioscoopfilmtitel Girls Night Out) en Girls Trip hebben deels dezelfde ingrediënten, maar verschillen enorm qua openingsweekenden en cast in Amerika. De film Rough Night met Scarlett Johanson had met een budget van $20 miljoen en een opbrengst van $8 miljoen geopend, terwijl Girls Trip een budget had van $19 miljoen en het openingsweekend vierde met $30 miljoen.

Girls Night Out promo

Op 27 juli is Rough Night uitgekomen en de synopsis luidt ~ Vijf vriendinnen gaan eindelijk weer eens samen stappen als ze een vrijgezellenfeest voor één van hen organiseren. Als ze per ongeluk een stripper doden proberen ze met grote moeite hun sporen te wissen.

Zeven weken later draait de film Girls Trip op 7 september in de Nederlandse bioscopen met de synopsis ~ Vier vriendinnen besluiten samen een tripje te maken. Ze reizen af naar New Orleans voor het jaarlijkse Essence Festival en tijdens deze reis worden vriendschappen opnieuw opgerakeld en komen de dames erachter dat ze heus nog wel een wilde kant hebben.

De film Rough Night heeft over het algemeen een witte sterrencast (Zoë Kravitz sorry girl!), terwijl Girls Trip bestaat uit bekende zwarte sterren zoals Regina Hall, Queen Latifah en Jada Pinkett-Smith. De films zijn franchise zusjes van de “The Hangover” en gaan over vrouwen die het een avondje of weekend van nemen. Go out of town and wild out!

Als wij de Amerikaanse recensies van beide films mogen geloven heeft Rough Night een stuk minder cross-over profielen ten opzichte van Girls Trip, omdat actrices Queen Latifah en Jada Pinket-Smith ook in de smaakvallen bij het blanke publiek. Hun sterrenstatus kent ongekende succes met hun acteerpresentaties in de films “The Matrix” (2003) en “Chicago” (2002), en hun zichtbaarheid in mainstream media.

Girls Trip promo

Vanuit Nederland waren er bij een aantal Facebook groepen waar er ontevredenheid was over dat Pathé de film Girls Trip niet had staan in hun Verwachte Film lijst. Via de petitie Girls Trip To The Netherlands die was opgezet kon je je ‘handtekening’ achterlaten om in een geluid te maken richting distributeur Universal Pictures, dat er grote belangstelling is voor de film. Representation of black sisterhood matters! Inmiddels is afgelopen week bekend gemaakt dat de film vanaf 7 september gaat draaien in de Nederlandse bioscopen. Of de petitie de doorslag was of de cijfers uit Amerika, dat laten wij even in het midden. Belangrijk is dat zodra de film 7 september draait, we black girls go support it!

Rough Night en Girls Trip zijn trouwens niet de eerste ‘twin’ films. Dit is al eerder gebeurd met de films “Dante’s Peak” (1997) en “Volcano” (1997) samen met “Antz” (1998) en “A Bug’s Life” (1998). Hoe dan ook chick flicks winnen in de zomer van 2017 als je kijkt naar de opbrengsten van de “WonderWoman” film. Who run the world…