MINI-INTERVIEW VIACOM INTERNATIONAL MEDIA NETWORKS OVER BET PLAY APP!

Twee weken geleden maakte Viacom International Media Networks bekend dat zij de populaire Amerikaanse entertainmentzender BET naar Nederland halen. Het bedrijf dat voorheen MTV Networks heette, is actief in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, Polen, Oekraïne, Estland, Letland, Litouwen, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Nederland en België. Met MTV, Comedy Central, VIVA, Nickelodeon, en andere bekende entertainment merken, heeft Viacom International Media Networks in totaal 25 kanalen voor de doelgroepen kinderen, gezinnen, jongeren en volwassenen. Over het geheel genomen bereikt de tv-dienst van Viacom International Media Networks Northern Europe meer dan 67 miljoen huishoudens in Noord-Europa. Op meer dan 40 websites biedt Viacom International Media Networks in Noord-Europa nog meer muziek, nieuws en entertainment.

Door middel van de nieuwe BET Play app en abonnement voor ongeveer 4 euro per maand zijn consumenten nu in staat alle nieuwe en klassieke content van BET te checken. So out of the blue werd dit nieuws bekend voor ons consumenten, dus tja er moesten wel wat vragen gesteld en beantwoordt worden. Gelukkig had een vertegenwoordiger vanuit Viacom International Media Networks even tijd voor een aantal vragen.

Vanuit welke kanalen of content hebben jullie geconcludeerd dat er vanuit Nederland behoefte is aan directe BET content?

We zien dat er vanuit Nederland veel traffic is naar de Amerikaanse BET site.

Hoe komt het dat de BET Play app pas nu beschikbaar is voor consumenten uit NL? 

BET Play is wereldwijd voor het eerst en tegelijkertijd uitgerold in 100 landen, waaronder Nederland en België. De app was hiervoor dus wereldwijd nog niet beschikbaar.

Waar gaat de BET Play app zich in onderscheiden t.o.v. websites en populaire blogs die ook bijv. de BET (reality) series en live optredens van award shows online posten?

BET Play is de enige plek waar alle content te vinden is. Alle seizoenen van de meest populaire series (nu al 16 series) zijn te bekijken. Dat is nergens anders te vinden.

Wat kunnen consumenten in de toekomst nog meer verwachten van de BET Play content? 

Meer shows, series en informatie.

Sinds 22 juni 2016 is BET Play ook voor consumenten in Nederland beschikbaar is. De streaming app maakt alles dat BET te bieden heeft on-demand beschikbaar via smartphone en tablet voor fans van black entertainment. Fans in 100 landen, waaronder Nederland, hebben vanaf nu onbeperkt toegang tot de originele en onmiskenbare BET awardshows, recente en old skool series, documentaires, stand-up comedy, entertainmentnieuws en legendarische muziekoptredens. BET Play is nu gratis te downloaden voor tablets en smartphones met iOS en Android.