TALK THAT MELANIN TUESDAY TALK: Ingrid Befolo

Naam: Ingrid Befolo

Geboortejaar: 1998

Geboortestad: Yahounde

Roots: Kameroens

Beroep: Studente / Moeder / Dansdocent

Wat is jouw natural hair / black skin journey?: Ik heb me altijd geschaamd voor mijn huidskleur. Opgegroeid met witte mensen in een witte dorp. Zeer confronterend ook waardoor ik heel erg onzeker werd. Altijd werd ik gepest en soms ook opgewacht door groepjes en in elkaar geslagen. Ik ben altijd dat meisje geweest dat een glimlach liet zien, terwijl er van binnen veel meer speelde dan wat ik voelde. Heb al jaren lang getwijfeld om ook echt een stap te gaan nemen naar skin bleaching. Toen ik eenmaal zwanger raakte op mijn 24ste wist ik dat ik van mijn kleur moest houden. Waarom omdat ik enorm veel van mijn dochtertje zou houden. Toen ze geboren werd ben ik helemaal verliefd geworden op dark skins. Alles wat donker was vond ik mooi, ik vond mezelf ook weer mooi. Weg met straight, weaven, filters op filters om lichter te worden.

Wat vindt je het mooiste aan jezelf?: Ik vind dat ik een hele mooie egale huid hebt. En ik ben geek op mijn sleutelbenen haha en schouders. Heel apart maar vind dat gewoon heel erg mooi.

Wat betekent Black Girl Magic voor jou?: Black Girl Magic betekent voor mij de magie van het houden van jezelf en anderen mede zusters. Elkaar hierin steunen en aanmoedigen!

Wie is volgens jou de queen of Black Girl Magic?: LUPITA NYONG’O

Wat dacht je als eerste over de #MelaninMagic fotoshoot?: Geweldig, ik wil dit doen!

Welk muzieknummer bracht jouw in je #MelaninMagic moment tijdens de fotoshoot?: Alles wat van Tracy Chapman is brengt mij altijd in een zen modus. Vind haar een hele bijzondere vrouw met een warme stem. Als ik naar haar luistert voel ik me ook door alles en iedereen geliefd.

Hoe voelde jij je op het moment dat je de nieuwe designs van UCWB met de print #MelaninMagic droeg?: Ik kon alleen nog maar denken aan de volgende shoot, wanneer zal die plaats vinden? Wanneer is de volgende? Kortom ik vond het echt een hele leuke ervaring wat ik vaker wil doen.

Volg Ingrid via: Instagram gjj_xo