TALK THAT MELANIN TUESDAY TALK: Jacklyn Waterval

Naam: Jacklyn Waterval

Geboortejaar: 1986

Geboortestad: Rotterdam

Roots: Suriname

Beroep: Commercial Area Manager bij een Spaanse expediteur

Wat is jouw natural hair / black skin journey?: Voordat ik de big chop deed, had ik curly. Tijdens mijn curly periode groeide mijn haren goed, totdat mijn kapper over ging op een ander merk. Mijn haar werd er stroef van en begon minder te groeien. Ik wisselde steeds meer van haar producten, waardoor mijn haar begon af te breken. Toen ik 14 jaar was, heb ik een big chop gedaan en sinds dien mijn haren ingevlochten. Dankzij de protective hairstyle bleef mijn haar op een bepaald punt hangen. Het brak in ieder geval niet meer af, dus ik was blij. Sinds een jaartje of 5 volg ik haarworkshops waar ik maar kan en merk dat mijn haar tegenwoordig enorm groeit. Ons natural haar heeft simpelweg een juiste aanpak nodig en ik heb duidelijk nooit geweten wat voor mijn natural hair de juiste aanpak was, totdat ik de workshops begon bij te wonen.

Wat vindt je het mooiste aan jezelf?: Mijn brein, I am a proud “Urban Chick With Brains”!

Wat betekent Black Girl Magic voor jou?: De empowerment van donkere vrouwen onderling.

Wie is volgens jou de queen of Black Girl Magic?: Ik heb niet per se 1 rolmodel als het op Black Girl Magic aan komt, maar elke donkere vrouw die andere donkere support heeft mijn nominatie hier :-)

Wat dacht je als eerste over de #MelaninMagic fotoshoot?: Awesome, we need more of this! Het is belangrijk dat jonge donkere meiden een goed voorbeeld hebben. #RepresentationMatters

Welk muzieknummer bracht jouw in je #MelaninMagic moment tijdens de fotoshoot?: R&B, Soca, African and urban uptempo music

Hoe voelde jij je op het moment dat je de nieuwe designs van UCWB met de print #MelaninMagic droeg?: Krachtiger en vooral trots!

Volg Jacklyn via: Instagram jacklynnnw