Het is al weer een hele tijd geleden dat ik een persoonlijk bericht heb gestuurd. Terwijl wij ons opmaken voor 2018, is einde van 2017 alweer in zicht. Dat is een goede reden om samen met jou terug te blikken op hoe 2017 voor mij en UCWB is verlopen.

Een belangrijke les die ik het afgelopen jaar geleerd heb, is dat alleen doelen stellen niet genoeg is, maar deze ook omgezet moeten worden in daden om resultaten te kunnen boeken. Check…

Ik wilde een nieuwe baan, een nieuwe uitdaging. Het moest creativiteit bevatten, ik moest mij nuttig voelen, iets met jongeren en urban en ergens waar ik invloed op kan hebben. Ik solliciteerde op een zeer cruciaal moment in mijn worklife voor een functie bij een culturele instelling, waar mijn jongerenparticipatie, vrijwilligerswerk ervaringen en werken in de urbanscene beide van pas kwamen. Na diverse rondes werd ik aangenomen!

UCWB was ook weer aanwezig op Internationale Vrouwendag. Ik was in de position of power, om een aantal dames uit de Haagse culturele sector en urban scene een podium te geven tijdens een filmevent. Ik vind het namelijk nog steeds een kwalijk zaak hoe weinig zwarte en gekleurde young professionals op de voorgrond zijn, zodat de wereld kan zien hoeveel tijd, energie, passie en toewijding zij stoppen in hun hustle en grind. Anyway… met die reden heb ik ‘Inspire To Move Women’ geïnitieerd, zodat deze Baddies of The Hague hun impact voelbaar kunnen maken. Bloop!

Vervolgens mocht ik een bijzonder chocolate love event bijwonen. Een close friend is getrouwd met zijn beste vriendin, zijn black natural hair queen! Een bijzondere dag, die zij deelden met loved ones, family en friends. I’m here for the #BlackLove, want het lijkt een schaars goed dat twee jonge zwarte mensen in deze tijdsgeest hun oprechte liefde met elkaar delen en durven te uiten aan de wereld. Happy occasions als deze zijn er om te koesteren…

Een bijzondere en exclusieve kans deed zich voor toen ‘Girls Trip’ werd aangekondigd. Daarnaast ontstond de angst dat de film over 4 zwarte vriendinnen, die een meiden trip maakten naar het Essence Festival in New Orleans, geen schijn van kans maakten de Nederlandse bioscopen te bereiken. De filmdistributeurs moesten ‘aankijken’ wat het succes van deze film te weeg zou brengen in Amerika. Met hulp van een Nederlandse petitie, thank you who ever you are, die werd ondertekend door duizenden donkere vrouwen in Nederland en het inmens grote succes van deze kaskraker in de VS was er een première in Amsterdam. UCWB mocht diverse bekende social influencers en followers uitnodigen om deze film te checken met hun eigen Flossy Posse uit de film. For one second voelde dit moment alsof ik de most fly black girls uit Nederland mocht uitnodigen voor The Oscars. Sounds weird right? Maar zo voelde het wel…

Als het aan Team UCWB ligt zijn er wekelijks fotoshoots, waar de innerlijke en uiterlijke schoonheid en kracht van de zwarte vrouw wordt getoond. Het afgelopen jaar hebben wij de #MelaninMagic merchandise collectie gelanceerd met 6 natural brown beauties. Het was belangrijk om de dames en de melanin munchkins tijdens de fotoshoot een onvergetelijke dag te bezorgen. We willen absoluut geen credits opeisen, maar wij zijn ontzettend trots dat één van deze dames op 11 maart 2018 gaat meedoen aan Miss Black Hair Nederland. Whoop Whoop!

Ik wilde net als mijn oud-collega’s en familieleden vaker tripjes maken en op vakantie. Dit was financieel vaak een uitdaging, want om voor een vakantie te sparen moest ik onder andere mijn fashionista habits achter wegen laten. Het was behoorlijk bikkelen, ik zal je de stressmomenten besparen, maar de tijd was finally daar…me and my chocolate love zijn naar het Magische Marrakesh in Marokko gegaan! Een reis om nooit meer te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar.

En voor de die-hard UCWBTroopers… jullie weten dat ik wekelijks radio maak in Rotterdam. Een diepgewortelde passie van mij, waar ik helemaal in mijn element ben. Jonge zwarte ondernemers, muzikanten, eventplanners, filmmakers, entertainers, vloggers, digitale nomads en gasten die zich maatschappelijk inzetten om mensen bewust te maken over wat hen beweegt. Ik dank mijn gasten van het afgelopen jaar en de mensen behind the scenes, die hebben geholpen dit te realiseren.

Ondanks de vele highlights, ben ik de uitdagingen die op mijn pad kwamen zeker niet vergeten. En als kers op de taart ben ik dit jaar twee keer tante geworden! Veranderingen op werkgebied, familiebanden, vriendschappen. Financiële challenges, grrrrr, maar ook volwassenen worden, zorgzamer zijn en verantwoordelijkheid nemen voor persoonlijke acties! Allemaal beproevingen waar ook jij wel eens mee te maken hebt.
En toch blijf ik positief om mijn #BlackGirlMagic met jullie te delen, hoe uitzichtloos of moeilijk het soms ook lijkt. Zorg dat je je omringt met mensen, die oprecht het beste met je voor hebben, die positieve vibraties afgeven en vooral die je supporten…niet alleen wanneer het goed gaat maar vooral wanneer er uitdagingen op je pad zijn. Let your magic shine…

Ook dit jaar sluiten wij 2017 af met onze Annual UCWB Holiday Box Contest, waar een trouwe UCWB follower wordt blij gemaakt met een prijzenpakket om jou gedurende deze koude dagen warmte te geven. So stay tuned for what’s coming up next!

Ik kan niets anders zeggen, dat ik uitkijk naar mijn plannen wat betreft UCWB en mijzelf voor 2018.