#UCWBooks NL-SE BOEKEN DIE JE MOET AANSCHAFFEN: ‘BROWN GIRL MAGIC’ & ‘LATEN WE HET ER MAAR NIET OVER HEBBEN’

Er is niets mis met supporting your own people! Daarom moet je de volgende boeken zeker aanschaffen voor jezelf, kids or maybe even ya white friends. Deze maand zijn er twee zwarte schrijvers uitgekomen met een eigen boek. En boy oh boy, we are here for IT!

Het boek ‘Brown Girl Magic’ gaat over het verhaal van Noen die boos en verdrietig thuis komt van school. Iemand had gelachen met haar donkere huid en wilde krullen. Hij had gezegd dat ze maar weg moest gaan. Maar Noen wil helemaal niet weg. En dat hoeft ook niet, want Noen is prima zoals ze is. Meer nog, ze is MAGISCH. Opgroeien als een bruin meisje in het Westen brengt heel wat uitdagingen mee. Je ziet jezelf weinig weerspiegeld in de beelden die je te zien krijgt. Op televisie, in films en ook in boeken blijft het speuren naar iemand die eruitziet en die hetzelfde meemaakt als jij. Brown Girl Magic wil deze leegte mee opvullen. Het is een boek voor, door én over bruine meisjes. Over kroeshaar en gouden huid, over pesten en liefhebben, over alle maten, vormen en soorten bruine meisjes. Het is een boek dat die meisjes (nog) sterker hoopt te maken. Want geef nu toe: ze zijn gewoon magisch! #BrownGirlMagic

Het tweede boek die zeker de moeite waard is, is van Zwart Licht frontman Akwasi. Hij is meester in het vertellen van verhalen. Of hij dat nu doet in een rap, gedicht of televisieprogramma. Akwasi is hier om mensen te inspireren, fascineren, prikkelen. Met woorden. Zijn debuut boek ‘Laten we het er maar niet over hebben’ is een bundeling van al zijn talenten die samenkomen. Zoek je lokale boekenwinkel op of bestel het boek via de persoonlijke social pagina’s van Akwasi en Dalilla Hermans.