A WRINKLE IN TIME IS AVA DUVERNAY’S LIEFDESBRIEF AAN ZWARTE VROUWEN EN MEISJES!

In A Wrinkle in Time, gebaseerd op de geliefde roman van Madeleine L’Engle, volgen we Meg die reizend via een rimpeling van tijd en ruimte samen met drie hemelgidsen op zoek gaat naar haar vermiste vader. In A Wrinkle in Time, gebaseerd op de geliefde roman van Madeleine L’Engle, volgen we het verhaal van Meg, een middelbare scholiere. Haar ouders zijn beiden wereldberoemde fysici, intelligent en uniek begaafd. Meg’s vader Mr. Murry werkt aan het project ‘de Tesseract’ voor de overheid en raakt gedurende het project op mysterieuze wijze vermist. Dan blijkt dat ook Meg’s jongere broer Charles Wallace net als zijn ouders bijzondere gaven heeft. Hij leert de drie bijzondere en eigenaardige hemelgidsen Mrs Who, Mrs Which en Mrs Whatsit kennen. Zij nemen Meg en haar broertje mee op avontuur in de zoektocht naar hun vader. Reizend via een rimpeling van tijd en ruimte, worden ze getransporteerd naar werelden buiten hun verbeelding waar ze een duistere kracht moeten trotseren. Om terug te keren naar de aarde moet Meg de kracht in zichzelf ontdekken om de duisternis te verslaan die snel het heelal omhult.

Het is voor het eerst in de geschiedenis, dat een gekleurde vrouw in Hollywood (shout naar regisseur Ava!!!), met een budget van over de 100 miljoen dollar een film heeft gemaakt. De film is de epitome van #BlackGirlMagic!

De soundtrack van A Wrinkle In Time, die op 9 maart wordt gereleased, bevat samenwerkingen met o.a. Sade, Demi Lovato, Chloe x Halle, Sia en Kehlani. Girl Power!

De film draait vanaf 4 april in de Nederlandse bioscopen. Voeg A Wrinkle In Time nu alvast toe aan je Watchlist van Pathé voor reserveringen.