BLACK FORCES RUDY VAN DER BEEK & MARIA TOKO PRESENTEREN ZICH TIJDENS DE 3E ITMU YOUNG EXCELLENCE!

Nu de lockdown voorbij is en wij het leven weer oppakken vindt op vrijdag 27 mei 2022 de derde ‘Inspire To Move Up: Young Excellence’ in The Student Hotel Den Haag plaats. Het netwerk-, ontmoeting- en inspiratie event gericht op excellente young professionals uit regio Haaglanden richt zich op de toekomst en de bestendigheid van jongeren met een bi-culturele achtergrond in Den Haag en omgeving. Door middel van ontmoetingen tussen jongeren die hun weg in de maatschappij hebben gevonden en op jonge leeftijd al hun sporen hebben verdiend, maakt de nieuwe generatie kennis met de excellence van young leaders of the new skool. Tijdens de inspiratievolle ‘Inspire To Move Up: Young Excellence’ avond vertellen onze gastsprekers hoe zij de wereld veranderen. De keerzijde van het bewogen succes? Uitdagingen, fuck ups, leerlessen, zelfliefde en zelfzorg tips! Ons doel is om lokale leaders of the new school met high potentials zichtbaar te maken. Een open en ongepolijste verhaal van excellente jong volwassenen die hun journey, motivatie en inspiratie met het publiek delen.

Onze eerste gastspreker is Rudy van der Beek, een veelzijdige Haagse community builder van Surinaamse komaf. Zodra het in Den Haag gaat over politieke onderwerpen die jongeren aangaan of waar de positie van Zwarte mensen een rol speelt is Rudy betrokken. Als oprichter van studentenvereniging Tribez heeft hij een community weten te creëren waarin black students zich empowered voelen zichzelf kunnen ontplooien tot sterke young professionals. En speelt hij nu een belangrijke rol in het proces naar de komst van het eerste slavernijmonument in Den Haag. Rudy heeft geen blad voor zijn mond als het gaat om thema’s rondom diversiteit, inclusie en jongeren. Bovendien vervult hij regelmatig een waakhondfunctie en zit hij gevraagd en ongevraagd aan tafel met verschillende politieke partijen en jongerenorganisaties, zoals de Landelijke Studentenvakbond. Hierin is het inbrengen van andere perspectieven en verhalen zijn kracht. En door nauw contact met zijn achterban informeert, inspireert, activeert, traint en coacht hij jongeren in Den Haag. Rudy’s interesse in politiek en besturen kreeg een sterke impuls toen hij de eerste Zwarte voorzitter werd van de studentenraad op de Haagse Hogeschool. En ook door zijn (online) initiatief #AfroNLstemt om meer Afro-Nederlanders in de politiek en naar de stembus te krijgen. Het is zijn ambitie om te kunnen bijdragen aan een nieuwe generatie van betrokken jongeren die het politieke spel kunnen spelen, en daarbij betrokken blijven bij de omgeving waar zij vandaan komen. Eén van zijn bekende uitspraken is: De politiek moet een vertegenwoordiging zijn, hetgeen nu niet het geval is. Diversiteit is juist een kwaliteit en een expertise.”

Onze tweede gastspreker is Maria Toko. Met Angolese roots is zij een kracht op zichzelf. Maria is een multipotentialist, zij beweegt in meerdere velden en neemt hierin diverse rollen aan. Zij is professioneel performer en maker in podiumkunsten, publieke spreker, bestuurder, community builder, pionier en een familiemens. Daarbij richt zij zich binnen de kunsten op diverse maatschappelijke en persoonlijke thema’s waarbij ze interdisciplinaire vormen gebruikt. Als medeoprichter van studentenvereniging Tribez ziet Maria dagelijks het belang van selflove, empowerment en education in de zwarte community. Als jonge leider weet zij impact te maken op zowel haar generatie als oudere en jongere generaties. Binnen haar loopbaan heeft ze opdrachten uitgevoerd voor diverse kunstinstellingen, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties zoals De Haagse Hogeschool, het Mondriaanfonds en het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. Daarnaast is zij projectmatig werkzaam als trainer voor bedrijven en organisaties zoals AKQA en De Landelijk Studenten Vakbond. Ook is ze als ECHO Ambassadeur en LSVb commissielid van de werkgroep DI verbonden aan diverse thema’s rond diversiteit en inclusie in de maatschappij. Thema’s die zij bespreekbaar maakt variëren van kunst en politiek tot duurzaamheid en leiderschap. Zij studeert dit jaar af aan de bachelor European Studies, tegelijkertijd volgt zij de master Creative Producing. Tevens is zij werkzaam als productieleider bij Het Nationale Theater in Den Haag. “She is a true go-getter, she faithfully believes in change for the better as we do it together.”

Ben je tussen de 18 en 35 jaar, heb je vragen betreffende je studiekeuze, je werk of het waarmaken van je ambities, dan is het ‘Inspire To Move Up: Young Excellence’ event de plek voor jou. Er zijn heerlijke versnaperingen van restaurant The Commons, deze zijn on tha house! Ken je iemand of pas je zelf binnen de kweekvijver van Inspire To Move Up: Young Excellence? Meld je dan aan via info@urbanchickswithbrains.com en wie weet ben “JIJ” een van de volgende sprekers tijdens dit  event.

Urban Chicks With Brains x Diamond Raven

Diamond Raven en streetwear brand Urban Chicks With Brains werken al jaren samen en vooral met de Inspire To Move Up gear leven zij zich creatief en up liftend uit. Ditmaal een unieke design met de boodschap “leader of the new school with high potentials” als statement. Bezoekers maken kans op gratis merchandise. Meld je dus nu aan en wie weet zien wij jou op vrijdag 27 mei in Classroom 1 van The Student Hotel in Den Haag.

Programma

18.00 – 18.30 uur              Aanvang & Inloop

18.30 – 18.35 uur              Welkomstwoord Joan Biekman

18.35 – 19.10 uur              Presentatie door Rudy van der Beek

19.10 – 19.20 uur              Pauze

19.20 – 19.55 uur             Presentatie door Maria Toko

19.55 – 20.10 uur              Q&A Rudy van der Beek & Maria Toko + vragen publiek

20.10 – 20.15 uur              Slot- en Dankwoord

20.15 – 21.00 uur              Borrel & Afsluiting

 

Locatie                                       ► The Student Hotel

Adres                                         ► Hoefkade 9

Ruimte                                      ► Classrooms 1

Datum                                       ► vrijdag 27 mei 2022

Tijd                                             ► 18.00u – 21.00u

Aanvang                                    ► 18.00u

Start                                           ► 18.30u

Borrel & Afsluiting               ► 20.15u

Food                                          ► gratis hapjes en drankjes

Entree                                        ► GRATIS, verplicht aanmelden via eventbrite.nl in verband met dieetwensen.

Taal                                           ► Tijdens dit evenement wordt Nederlands gesproken. Dutch spoken.

Tickets                                       ► maximaal 24 plekken

Moderator                                ► Joan Biekman van Urban Chicks With Brains

Routebeschrijving                   ► Kom je met de tram vanaf Den Haag Centraal Station pak tram 9 , 16 of 17 nemen en uitstappen na 3 haltes bij “Den Haag Hollandspoor”. Wanneer u met de trein aankomt, stapt u uit bij “Den Haag Hollandspoor (HS) Station”. Vanaf Hollandspoor (HS) is The Student Hotel 3 minuten lopen over de Stationsweg linksaf de Hoefkade op bij de eerste kruising.

Over Inspire To Move Up Het netwerk-, ontmoeting- & inspiratie event voor, door en met bi-culturele jongeren en vrouwen in Den Haag!

Instagram             www.instagram.com/InspireToMoveUp

Facebook              www.facebook.com/InspireToMoveUp

Facebook event   https://fb.me/e/1V7LmToH0

Eventbrite ticket  https://www.eventbrite.nl/e/tickets-inspire-to-move-up-young-excellence-3-341211401487

 

Over Urban Chicks With Brains Urban Chicks With Brains is een platform en lifestyle merk voor de welbespraakte onafhankelijke vrouw.

Instagram  www.instagram.com/UrbanChicksWithBrains

Facebook  www.facebook.com/UrbanChicksWithBrains

Info  www.UrbanChicksWithBrains.com

 

Over The Student Hotel The Hague Moderne, internationale en voordelige hotelaccommodatie voor studenten en toeristen.

Instagram  www.instagram.com/TSH_TheHague

Facebook  www.facebook.com/TheStudentHotelTheHague

 

Over Diamond Raven Packaging Design, Graphic Design, Art & Photography

Instagram  www.instagram.com/Diamond.Raven 

 

 

Inspire To Move Up: Young Excellence wordt mede mogelijk gemaakt door Urban Chicks With Brains in samenwerking met Diamond Raven en The Student Hotel The Hague. Gefinancierd door de Gemeente Den Haag en Fonds1818. Inspire To Move Up: Young Excellence is een neven product van Inspire To Move Up.