INSPIRE TO MOVE WOMEN UP VIERT 5-JARIG BESTAAN MET ‘THE POWER OF CREATIVITY’ EDITIE TIJDENS HAAGSE VROUWENDAGEN!

Inspire To Move Up viert vrijdag 10 maart haar vijfjarig bestaan in The Social Hub The Hague (voorheen The Student Hotel The Hague)! Het netwerk-, ontmoeting- en inspiratie evenementenplatform uit Den Haag viert dit met een inspirerend programma om de Haagse vrouwendagen compleet te maken. Met het 1e  lustrum is het thema dit jaar ‘The Power of Creativity’, dat aansluit op het Internationale Vrouwendag thema vanuit de Verenigde Naties. Het programma belooft stil te staan bij de digitale gender gap in de techwereld tussen mannen en vrouwen, maar met name de representatie van biculturele vrouwen. Het programma geeft een indringend beeld van de representatie van biculturele vrouwen op de werkvloer en vanuit zelfstandig ondernemerschap van de techwereld. En er is een exclusieve preview van het digitale project genaamd ‘Creative Women Webserie’. Na het programma met sprekers is er gelegenheid om te netwerken en te toosten op ons 1e lustrum. Uiteraard is restaurant The Commons er om bezoekers te verrassen met lekkere hapjes. Kortom, come join the festivities!

Een greep uit onze gastsprekers. Cheryl Powel is een creatieve, marketing- en technisch professional met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Cheryl heeft gewerkt voor topbedrijven als Adobe, Vodafone/Ziggo, Media Monks en meer. Ze heeft meerdere projecten geleid, variërend van productlanceringen tot digitale campagnes en het creëren van werkprocessen. Ze gelooft dat technologie kan worden gebruikt om individuen sterker te maken en de kloof tussen verschillende gemeenschappen te overbruggen. Daarom is ze een pleitbezorger voor diversiteit en inclusie binnen het technische veld en werkt ze er hard aan om ervoor te zorgen dat iedereen zich opgenomen voelt in de digitale ruimte door lid te zijn van verschillende D&I-teams bij verschillende bedrijven zoals Dentsu. Cheryl heeft een bachelordiploma in Communicatie en Multimedia Design.

Als het gaat om de grafische designs van Diamond Raven dan is Zahra Al Musawi jouw go to girl! Niet alleen staat zij al jaren bekend om de huisstijl en alle designs van Inspire To Move Up. Zij is een web- and packaging designer werkzaam in de food- en logistieke sector. Haar bedrijf Diamond Raven is al acht jaar internationaal actief en wordt gezien als de schakel tussen Nederland en het Midden-Oosten. Zij gaat een aantal handige tips en tricks delen voor beginnende tech girls en gaat zij ook samen met het publiek een brand identity ontwikkelen.

Tijdens ons lustrum presenteert Inspire To Move Up ook haar nieuwe digitale bestemming, namelijk ‘Creative Women Webserie’. Een serie gemaakt door mediabedrijf Media Fused van Boy Genius, met in de hoofdrollen twee Haagse triple threat vrouwen: Latifa Mwazi en Neo van de Loo. Latifa Mwazi is danseres, actrice en model. Zij danst al heel haar leven en droomt van een carriere een bekende choreograaf te worden in de entertainmentindustrie. Momenteel danst zij als achtergronddanseres voor opkomende artiesten en heeft opgetreden op Parels van de Stad Festival, Kwaku Zomer Festival en het Rotterdamse Zomercarnaval. In 2022 debuteerde zij als hoofdrolspeelster in de bioscoopspeelfilm White Berry. Latifa laat haar Congolese roots terugkomen in al haar passies. Zij staat ook achter: je cultuur omhelzen. Haar visie is anderen inspireren om te doen wat hen gelukkig maakt. Daarnaast is zij ook model voor Agency APL Models, waar zij model was voor haar tot nu toe grootste campagne met het Amerikaans-Frans multinationaal schoonheidsbedrijf Coty Inc.

Neo van de Loo werd geboren in Botswana en woonde tot haar zestiende in Zuid-Afrika. Terwijl ze naar de lagere en middelbare school ging in Botswana, Mozambique en Swaziland, deed ze modellenwerk en ontwikkelde ze haar liefde voor sport, met name karate, voetbal en basketbal. Op zeventienjarige leeftijd verhuisde ze voor een jaar naar het Verenigd Koninkrijk en later voor drie jaar naar de Verenigde Staten om studie en voetbal te combineren. Ze keerde terug naar Nederland om internationaal sportmanagement te studeren. Daar richtte ze haar eigen bedrijf HerFit op, waarin ze haar passies voor beweging en mode combineerde. Daarnaast werkt zij ook als barber bij CLRS en is zij storemanager van de sneakerstore 3 House of Creatives in Den Haag.

De avond wordt vastgelegd door allround fotograaf Gina Tamer Saad. Als young creative uit zij zich door middel van moderne en strakke visuals tot aan experimentele en abstracte concepten. In 2022 organiseerde Gina haar eerste solo-expositie ‘Beaucoup’ in Rotterdam dat in het teken stond van haar eigen conceptuele expressies. Daarnaast is Gina huisfotograaf van Hip Hop In Je Smoel en is ze creative director van het Haagse hiphopplatform Vijf Vier. En niemand minder dan DJ E’Maur zorgt voor the good vibes. Met haar feminisme en flow draait ze muziek van haar Caribische roots tot aan hedendaagse muziek, hiphopmuziek en trapcultuur. Inspire To Move Women Up: The Power of Creativity is niet alleen rolstoelvriendelijk, maar is ook toegankelijk voor iedereen! Dus verzeker tijdig hier jouw plek op vrijdag 10 maart 2023 in The Social Hub in Den Haag.

Goodybags

Grafisch ontwerpbureau Diamond Raven en streetwear brand Urban Chicks With Brains hebben voor meerdere Inspire To Move Up edities samengewerkt en merchandise ontwikkeld. Voor ‘The Power of Creativity’ editie houden zij het cute en cozy, zodat je bij elke stap die je neemt op een Inspire To Move Up-wolk loopt. Op 10 maart ontvangen bezoekers een goodybag met exclusieve custom made sokken en lekkere treats van Jumbo Stationsplein.

Bezoekers

Dit evenement is speciaal voor alle Inspire To Move Up volgers, Haagse Vrouwendagen bezoekers en mensen die affiniteit hebben met de techwereld en verder hun horizon willen verbreden. Dit om je te bedanken voor 5 jaar betrokkenheid en inspirerende verhalen.

Inspire To Move Up is in 2019 gestart met organiseren van grootschalige en kleinschalige evenementen gericht op biculturele jongeren en vrouwen uit regio Haaglanden. Binnen het Haagse aanbod probeert het platform zich te onderscheiden van andere vrouwenemancipatie- en jongerenorganisaties die zich onder andere inzetten voor de zichtbaarheid en hun positie in de stad. Door in te zetten op kwaliteit, betrouwbaarheid, authenticiteit en grassroot te werk te gaan, streeft de organisatie ernaar om bezoekers het gevoel te geven dat je niet ver hoeft te zoeken voor inspiratievolle smaakmakers.

 

Programma

18.30 – 19.15 uur              Aanvang & pre-mixer powered by DJ E’Maur

19.15 – 19.20 uur              Welkomstwoord Joan Biekman

19.25 – 19.45 uur              Presentatie Black Girls in Tech met Cheryl Powel

19.45 – 20.15 uur              Workshop CSA & Brand Identity van Zahra Al Musawi

20.15 – 20.30 uur              Between mixer powered by DJ E’Maur

20.30 – 21.00 uur             Exclusieve preview – Creative Women Webserie + Q&A Latifa Mwazi & Neo van de Loo

21.00 – 22.00 uur            Mixer powered by DJ E’Maur

 

Locatie                                       ► The Social Hub The Hague

Adres                                         ► Hoefkade 9

Datum                                       ► Vrijdag 10 maart 2023

Tijd                                             ► 18.30u – 22.00u

Aanvang                                    ► 18.30u

Start                                           ► 19.15u

Food                                          ► gratis hapjes

Entree                                        ► GRATIS. Verplicht aanmelden via eventbrite.nl in verband met dieetwensen.

Taal                                           ► Tijdens dit evenement wordt zowel Nederlands als Engels gesproken. Dutch and English spoken.

Host                                            ► Joan Biekman van Urban Chicks With Brains

Routebeschrijving                   ► Kom je met de tram vanaf Den Haag Centraal Station tram 9 , 16 of 17 nemen en uitstappen na 3 haltes bij “Den Haag Holland Spoor”. Wanneer je met de trein aankomt, stapt je uit bij  station “Den Haag Holland Spoor (HS) ”. Vanaf Holland Spoor (HS) is The Student Hotel 3 minuten lopen over de Stationsweg, linksaf de Hoefkade op bij de eerste kruising. Kom je met de auto, maak dan gebruik van de LekkerParkeren-app zodat je nog sneller en gemakkelijker kunt parkeren op straat zonder al te hoge transactiekosten.

 

Over Inspire To Move Up : het netwerk-, ontmoeting- & inspiratie-event voor, door en met biculturele jongeren en vrouwen in Den Haag!

Instagram             www.instagram.com/InspireToMoveUp

Facebook              www.facebook.com/InspireToMoveUp

Facebook event   https://fb.me/e/3mQkc4f13

Eventbrite ticket  https://www.eventbrite.nl/e/tickets-inspire-to-move-women-up-the-power-of-creativity-552664623767

 

Over Urban Chicks With Brains: Urban Chicks With Brains is een platform en lifestyle merk voor de welbespraakte onafhankelijke vrouw. #UCWB

Instagram  www.instagram.com/UrbanChicksWithBrains

Facebook  www.facebook.com/UrbanChicksWithBrains

Info  www.UrbanChicksWithBrains.com

 

Over The Social Hub The Hague: The Social Hub The Hague Formerly known as The Student Hotel. Learn, stay, work and play in one of our 16 hubs across Europe. #TheSocialHub

Instagram  www.instagram.com/thesocialhub.thehague  Facebook   www.facebook.com/TheSocialHubTheHague

 

Over Diamond Raven Packaging Design, Graphic Design, Art & Photography

Instagram  www.instagram.com/Diamond.Raven 

 

Over Haagse Vrouwendagen: Activiteiten rond vrouwenemancipatie in Haagse stadsdelen van 6 tot en met 12 maart 2023

Instagram  www.instagram.com/haagsevrouwendagen

Facebook www.facebook.com/Haagsevrouwendagen

Info www.haagsevrouwendagen.nl

 

Over Jumbo Stationsplein: 

Instagram www.instagram.com/jumbodenhaagstationsplein

Info  www.jumbo.com/winkel/den-haag/jumbo-den-haag-stationsplein

 

Inspire To Move Women Up: The Power of Creativity wordt mede mogelijk gemaakt door Urban Chicks With Brains in samenwerking met The Social Hub The Hague, Haagse Vrouwendagen, Jumbo Den Haag Stationsplein en Diamond Raven. Gefinancierd door Urban Chicks With Brains en de Gemeente Den Haag. Gesponsord door Jumbo Stationsplein.