MELD JE AAN VOOR HET NIEUWE HAAGSE MUZIEKTRAJECT ‘MASTER YOUR TALENTS’!

Vanaf oktober 2023 aanstaande start het nieuwe muziektraject Master Your Talents in Den Haag. Gedurende het muziektraject krijgen ruim 20 jongeren met een bi-culturele achtergrond uit Den Haag, met als focusgebied de wijk Bouwlust, de kans om allerlei kennis en vaardigheden te leren om hen bekend te maken met de professionele muziekindustrie.

Gedurende een periode van ruim 10 weken leren de jongeren kennis maken met de nieuwste muzieksoftware en –apparatuur, teksten schrijven, tekststructuren, beats maken met als eindresultaat dat zij een zelfgeproduceerde nummer uitbrengen dat op een gerespecteerd streamingsplatform wordt uitgebracht. Stichting Leefbaar Voor Iedereen (LVI) is initiatiefnemer van het muziektraject. Zij maakt zich al jaren sterk om ook voor mensen met een bi-culturele achtergrond deuren te openen en ze een duw in de juiste richting te geven. Voor het jongerenaanbod stimuleren zij niet alleen talentontwikkeling. “Alleen samen kunnen we het doen! Door de juiste samenwerkingen aan te gaan en het juiste aanbod te bieden aan de jongeren proberen wij op deze manier gelijke kansen te creëren qua ontwikkeling, beweging en coaching,” zegt voorzitter Romano Oostburg van Stichting LVI.

Het programma wordt begeleidt door professionals van muziekstudio’s Amsterdam Music Studio (AMS). Vanuit de studio worden al ruim zes jaar professioneel muziekprojecten opgenomen door artiesten uit de top van de Nederlandse hiphopmuziek. Gedurende het muziektraject leren jongeren diverse principes en vaardigheden die ze op verschillende gebieden van hun leven nodig hebben. Denk aan samenwerken, wederzijds begrip en respect, omgaan met opbouwende kritiek, zelfreflectie, doorzettingsvermogen, leiderschap en zelfvertrouwen, om maar een paar vaardigheden op te noemen. Gedurende de laatste vier weken van het muziektraject worden excursies georganiseerd van Den Haag naar AMS in Diemen en een kennismaking met professioneel theaterpodium. “Het doel van ons project is om de jongeren een platform en de tools aan te bieden zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen en daarin de juiste begeleiding krijgen. Het is zonde als Haags talent verspild wordt terwijl er zoveel jong talent rondloopt,” zeggen de eigenaren Eugen en Jesse van Amsterdam Music Studio.

Aanmelding Master Your Talents 2023

Ben je tussen de 15 en 23 jaar, heb je een bi-culturele achtergrond, ben je woonachtig in Den Haag en heb je interesse om je verder te ontwikkelen met je muziek? Ga elke donderdagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur, van de periode 5 oktober tot en met 7 december 2023 aan de slag met jouw muziektalent! Meld je nu direct aan via de website van Stichting Leefbaar Voor Iedereen of Whatsapp naar het telefoonnummer 06-82617448 voor het digitale aanmeldformulier. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 28 september 2023.

Het muziekproject is een initiatief van Stichting Leefbaar Voor Iedereen in samenwerking met Amsterdam Music Studio en Urban Creatives With Brains Agency.